خرید زیره کوهی در کدام نواحی ایران بیشتر صورت می گیرد؟ برای کشت این گونه از زیره نیاز به نیروی انسانی وجود دارد؟ برداشت آن در کدام فصل سال و به چه صورتی انجام می گیرد؟
زیره ایرانی این کشور را در زمینه ی صادرات ادویه به رتبه ی خوب جهانی رسانده است.
در این بین سهم زیره ی کوه های این مرز و بوم نیز نقش کمی نداشته و به دلایلی که بعدا به شرح آن پرداخته می شود از قیمت بالاتری نسبت به دیگر انواع این میوه ی معطر به فروش می رسد.
زیره معطر کوهی ایرانی
همان طور که از نام آن بر می آید؛ این نوع زیره در دامنه و قسمت های بالایی کوه ها در مناطق مختلف رشد کرده و روند رشدی کاملا طبیعی و به دور از زندگی بشر دارد. با این تعریف افراد هیچ زحمت و یا هزینه ای را برای کاشت زیره متحمل نشده پس تمامی تمرکز بر روی برداشت آنها باقی می ماند.
میوه ی زیره با دارا بودن خواص درمانی و دیگر فوایدی مانند افزایش شیر در مادرانی که به تازگی صاحب فرزند شیر خواره شده اند؛ همگان را راغب به مصرف خود کرده است.
شیوه و زمان برداشت زیره کوهی در ایران
اگر به صراحت بیان کنیم؛ قیمت خرید زیره کوهی در ایران که گران تر از انواع دیگر این میوه بوده را می توان به نوع برداشت این محصول نسبت داد.
برای انجام عملیات برداشت آن هیچ نوع دستگاهی تعبیه نشده و تنها این کار به صورت سنتی و توسط نیروهای انسانی انجام می گیرد.
شایان ذکر است که برای برداشت دیگر انواع زیره نیز عملیات با همکاری افراد صورت می پذیرد اما زیره های کوهی در مناطقی که از لحاظ جغرافیایی صعب العبور هستند؛ رشد کرده و به تکامل می رسد.
عامل دیگری که این روند را کند و تا حدی سخت می کند؛ فصل برداشت آن است که بین ماه های خرداد تا تیر برای این کار از نظر کارشناسان مناسب دیده شده و در آن زمان گیاه زیره به رشد کامل خود رسیده و نگرانی بابت رویش مجدد آن وجود نخواهد داشت.
این نوع زیره در برخی مناطق خاص که کوه های آن شرایط خاص رشد آن را داشته باشند مانند کرمان و مازندران به بار نشسته و در زمان برداشت شغل فصلی برای افراد بومی منطقه ایجاد می کند.
منبع: بازار ادویه ایران